Roastbeef jednodušeji a jinak

Tip na zahájení grilovací sezóny

Chystáte se grilovací sezónu zahájit sešlostí s přáteli a nevíte, jaké pohoštění pro ně připravit? Vyzkoušejte bagetu z roastbeefu podle pipMastera. Chutná perfektně i za studena a v grilu ji zvládne udělat úplně každý.

Maso patří do grilu

Oslavte český svátek masa

19.-21.5.2023
Roastbeef

Hovězí má více bílkovin a méně tuku

Na Roastbeef použijeme hovězí nízký roštěnec. Vyšší obsah bílkovin, železa nezbytného pro správnou krvetvorbu, zinku, kyseliny listové, vitaminu B12 a optimální obsah tuků v hovězím mase je pro udržení zdravého lidského organismu velmi důležité.

Pro udržení zdravého životního stylu JEZTE MASO! Protože obsahuje:

jedinečný kreatin důležitý pro energetickou činnost mozku
nepostradatelný vitamín B12, železo a zinek pro organismus
bohatý zdroj plnohodnotných bílkovin

Příprava Roastbeefu

Maso očistěte od veškerých blan a loje. Očištěné maso vyvažte řeznickým provázkem, jako když děláte roládu. Důkladně osolte a opepřete ze všech stran.

TIP pipMastera: 
Tento postup přípravy je důležité dodržet, aby vám maso ve výsledku chutnalo a v grilu se správně udělalo.

Příprava Roastbeefu

Pod maso vložte potravinářskou fólii a potřete dijonskou hořčicí. Přidejte 1 lžíci worcesterové omáčky a 2 lžíce olivového oleje. Zabalte do potravinářské fólie a dejte odležet alespoň na 24 hodin do lednice. 
 
TIP pipMastera: 
Pokud chcete dosáhnout naprosto dokonalého výsledku nechte maso naloženo dva až tři dny.

Grilování Roastbeefu

Roastbeef připravte v grilu na dřevěné uhlí nebo plyn. Gril rozpalte na 150 °C. D​o rozžhaveného dřevěné uhlí nebo pelet přidejte pár špalíků ovocného dřeva nebo pelet na zauzení. Grilujte nepřímou metodou. Maso není v přímém kontaktu s ohněm. Maso vložte do grilu a nechte ho v něm dělat, dokud nedosáhne 52 °C uvnitř masa. Garantovaného výsledku dosáhnete za pomoci teplotní sondy nebo teploměru.

Grilovaný Roastbeef

SUROVINY NA CHILLI MAJONÉZU
5 lžic majonézy
1 lžíce pálivé srirachy omáčky 
  (chilli, cukr, sůl, česnek, ocet)
1 lžička vložkových chilli papriček
sůl a pepř

TIP pipMastera: 
Pro lepší konzumaci můžete plátky masa natrhat na menší kousky.

ROASTBEEF JAKO PARTY BAGETA
Hotový roastbeef nakrájejte na tenké plátky a zkompletujte do podélně nakrojené bagety. Připravenou chilli majonézu namažte na dva plátky chleba, přidejte trochu čerstvého špenátu nebo polníčku, trochu šalotky anebo červené cibule a nakládaných okurek pokrájených na plátky. Naskládejte hovězí maso, přiklopte a můžete servírovat. 

Suroviny na roastbeef

1 kg hovězího nízkého roštěnce, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce worcesterové omáčky, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř

Rastbeef jako party bageta