krkovice ve stylu St. LOUIS

Začněte grilovací sezonu 
barbecue krkovicí na černém pivu

Vyzkoušejte hned na začátku grilovací sezony jednoduchou, a přitom legendární barbecue krkovici ve stylu St. Louis na černém pivu. Zauzená a šťavnatá chutná podle pipMastera báječně a její přípravu zvládne úplně každý.

Maso patří do grilu

Oslavte český svátek masa

19.-21.5.2023
Krkovice

Chuťově výrazná a šťavnatá krkovice

Na přípravu americké klasiky použijte vepřovou krkovici. Obsahuje totiž velké množství bílkovin, vitamínů a životně důležitých prvků. Vepřové maso obsahuje navíc velké množství vitamínů B a nejvíce B1 důležitého pro správnou funkci vašeho metabolismu.

Pro udržení zdravého životního stylu JEZTE MASO! Protože obsahuje:

jedinečný kreatin důležitý pro energetickou činnost mozku
nepostradatelný vitamín B12, železo a zinek pro organismus
bohatý zdroj plnohodnotných bílkovin

Příprava krkovice

Jednoduchá krkovice St. Louis
Krkovici očistěte od blan a nakrájejte na 5 cm plátky. Řeznickým provázkem je po jejich obvodu svažte do rovnoměrného tvaru. Okořeňte BBQ kořením.  

TIP pipMastera: 
Maso na barbecue musí být pořádně kořeněné. Nebojte se na krkovici nanést silnou vrstvu koření ze všech stran.

Kořenění krkovice

Krkovici připravte v grilu na dřevěné uhlí nebo plyn. Gril rozpalte na 120 °C. ​Do rozžhaveného dřevěného uhlí nebo pelet přidejte pár špalíků ovocného dřeva nebo pelet na zauzení. Grilujte nepřímou metodou. Maso není v přímém kontaktu s ohněm. Plátky vložte do grilu a nechte 1 hod. zaudit do teploty 65 °C uvnitř masa. Kontrolu nad teplotou v jádru masa dosáhnete pomocí teplotní sondy nebo teploměru. 

Krkovice v pekáčku

V pekáčku nebo hlubší pánvi smíchejte BBQ omáčku s černým pivem a vložte do ní maso. Přikryjte pokličkou nebo alobalem. Volitelně můžete přidat cibuli, papriku, česnek a další zeleninu dle chuti.
Zvedněte teplotu v grilu na 180 °C a krkovici nechte v grilu dělat další hodinu do teploty 92 °C v jádru masa.

Grilování krkovice

Hotové maso vyndejte z pekáčku a omáčku na grilu zredukujte do hustší konzistence. Maso položte na přímý žár na 1 až 2 minuty z každé strany a udělejte na něm krustu. Nakonec přidejte kousek másla na zjemnění.

Krkovici St. Louis servírujte s čerstvým chlebem, šťouchanými brambory nebo kaší.

Suroviny na krkovici St. Louis

1 kg vepřové krkovice
BBQ koření - suroviny na kořenící směs: 
 mleté chilli, hrubá mořské sůl, hořčičné mleté semínko, mletá sladká paprika, třtinový cukr, mletý pepř, zauzená paprika, granulovaný česnek
BBQ omáčka
1 černé pivo
1 lžíce másla

Grilovaná krkovice