Amerocký hot dog

Na grilu s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou

Rozpalte grilovací sezonu pořádným hot dogem s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou. Vydatný pokrm zvládne každý a doma vám navodí pravou americkou atmosféru.

Maso patří do grilu

Oslavte český svátek masa

19.-21.5.2023
Uzeniny

Nenapodobitelná chuť uzenin

Do hot dogu se nejlépe hodí kořeněná grilovací klobása. Uzeniny s vysokým poměrem masa, optimálním poměrem tuku, výrazného koření a zakouření v udírně dodají hot dogu výraznou chuť. Místo kořeněné klobásy můžete samozřejmě použít i kvalitní párek. V obou případech získáte jeho konzumací potřebný zdroj energie a bílkovin potřebných pro udržení zdravého životního stylu.

Pro udržení zdravého životního stylu JEZTE MASO! Protože obsahuje:

jedinečný kreatin důležitý pro energetickou činnost mozku
nepostradatelný vitamín B12, železo a zinek pro organismus
bohatý zdroj plnohodnotných bílkovin

Grilování Hot Dogu

Ugrilujte klobásky
Gril rozpalte na 200 °C a grilujte přímou metodou. Gril si rozdělte na přímou a nepřímou zónu, protože pokud by z klobásy začalo kapat více tuku ​do rozžhaveného uhlí nebo pelet, mohl by vám začít hořet. Pokud by něco takového hrozilo, můžete klobásy odložit do nepřímé zóny. Klobásy ugrilujte z obou stran.  

Cibule

TIP pipMastera: 
Ideální teplota uvnitř grilované klobásy je 70 °C. Pomoci si můžete vpichovým teploměrem.
Do grilu dejte rozpéct podélně nakrojené brioškové rohlíky.

Začněte ciderovou cibulí

Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte v něm najemno pokrájenou červenou cibuli. Podlijte ciderem, přidejte cukr, jablečný ocet, osolte, opepřete a nechte provařit. 

Příprava Hot Dogu

Pokračujte čedarovou omáčkou
V kastrůlku rozpusťte máslo, přidejte hladkou mouku a udělejte z ní řidší jíšku. Přilévejte smetanu a za stálého míchání vytvořte bešamel. Přidejte nastrouhaný čedar, který nechte za stálého míchání rozpustit. Dochuťte šťávou z nakládaných jalapeňo papriček, pokud máte k dispozici. Omáčku přelijte do dávkovače a vložte do horké vody, aby omáčka neztuhla a zůstala tekutá.

Hot Dog

Připravte si meruňkovou hořčici
Plnotučnou hořčici smíchejte s meruňkovou marmeládou v poměru 5:1. Můžete přidat i pár kapek tekutého kouře, meruňkové hořčici tak dodáte zakouřenou chuť.

Připravený Hot Dog

Vnitřek brioškového rohlíku potřete meruňkovou hořčicí, vložte ciderovou cibuli, ugrilovanou klobásu, čedarovou omáčku a nakonec dozdobte plátky jalapeňo, případně červenou chilli papričkou.

Suroviny

Na Hot Dog
6 ks brioškového rohlíku
6 ks grilovacích klobás nebo párku
plnotučná hořčice
meruňková marmeláda

Na ciderovou cibuli
50 g másla
2 červené cibule
100 ml cideru
1 lžíce tmavého hnědého cukru
1 lžíce jablečného octa

Na čedarovou omáčku
2 lžíce másla, 1 lžíce mouky
1 smetana 30 %
250 g strouhaného sýru čedar
nakládané jalapeňo papričky (volitelně)
sůl a pepř